Personbil

Teori

När du skriver in dig får du studiematerialet Körkortsboken med tillhörande studiehäfte samt vägmärkeshäfte. Du får också inloggningsuppgifter till teoriprogrammet Elevcentralen. Inloggningen är personlig och gäller hos oss på Nybro Trafikskola tills dess att du tar körkort för den behörighet du har tillgång till. På elevcentralen får du tillgång till teorifrågor, onlinebokning av körlektioner, en ekonomisk översikt, ett digitat utbildningskort över din körning och körkortskampen där du kan utmana körkortstagarare på teorifrågor. För dig som vill ha extra hjälp med teorin finns det möjlighet att boka in teorihjälp där vi sitter ner tillsammans och går igenom det som efterfrågas. Vi uför även tester för dig som vill ansöka om förlängd tid eller muntligt prov på ditt teoriprov.

Körning

Körutbildningen är uppdelad i ett antal körmoment som finns i studiehäftet, och dessa ska vara godkända innan det är dags för ett körprov. Kom väl förberedd till körlektionerna genom att vara påläst för att få en effektivare inlärning, och minska antalet körlektioner. Innan varje körlektion blåder eleven i alkolås. Körlektionerna utförs med en elev och en lärare i bilen. Övningskör du privat är din handledare välkommen att följa med på körlektioner för att skapa goda förutsättningar för att träna på rätt sätt hemma.

Riskutbildning

Riskutbildningen är obligatorisk och består av 2 delar. Del 1 är en teoretisk kurs som handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Utbildningen är tre timmar, exklusive raster och hålls på trafikskolan. Del 2 handlar om halkkörning, och genomförs i Kalmar på Syab Trafikcenter. Vi på trafikskolan bokar in dig på riskutbildningarna.

Förarprov

Förarprovet är uppdelat i ett kunskapsprov och ett körprov som görs på trafikverket. Kunskapsprovet görs i Kalmar och körprovet görs i Nybro. Vi på trafikskolan bokar in dessa prov. Godkända prov gäller i 2 månader.

Väljer du att köra upp för automat får du ett villkor på ditt körkort, vilket innebär att du bara får köra automatbil. Du kan häva ditt villkor genom att enbart göra en uppkörning för manuell bil.

Vill du bli kontaktad?

Ställ din fråga här så kontaktar vi dig så snart vi har möjlighet!
Ditt namn