Personbil

Teori

När du skriver in dig hos oss får du studiematerialet studiehäftet där alla körmoment finns. Du får även tillgång till bokningssystemet Optima där du kan boka dina körlektioner, se utbildningskort med alla kommentarer från tidigare körlektioner och se kommande lektioner. Inloggningen är personlig och gäller hos oss på Nybro Trafikskola tills dess att du tar körkort för den behörighet du har tillgång till.

Teorin Körkortsboken BIL digitalt köps separat vis STR-webbutik. Vi hjälper självklart till med detta. Teorimaterialet är upplagt med en del där det går att läsa, en del med övningar och en del med frågor. Teorimaterialet köps på abonnemang, och går att köpas för 1 månad, 3 månader, 6 månader eller 1 år. Vi säljer även körkortsboken som bok om det är att föredra, istället för att läsa digitalt.

För dig som vill ha extra hjälp med teorin finns det möjlighet att boka in teorihjälp där vi sitter ner tillsammans och går igenom det som efterfrågas. Vi uför även tester för dig som vill ansöka om förlängd tid eller muntligt prov på ditt teoriprov.

Till redan inskrivna elever:

Vi bytte bokningssystem den 20/6-2023. För att kunna boka körlektioner använder du webbadressen www.stroptima.se. Du kontrollerar så att Nya Elevcentralen är markerat uppe i högra hörnet. Klicka sedan på glömt lösenord och skriv in ditt mobilnummer. Du kommer får ett lösenord skickat till dig. Du loggar sedan in med användarnamnet som är ditt mobilnummer och lösenordet som du fick på sms. 

När det gäller teorin blir det också ett nytt system. Du som redan är inskriven kommer få ett erbjudande om att stanna kvar på ”gamla” elevcentralen eller byta över till det nya teoriprogrammet Körkortsboken BIL digitalt. Detta erbjudande gäller från den 20/6-2023 och 6 månader framåt. Efter att dessa 6 månader har gått kommer nytt abonnemang gällande teorin behöva köpas, då teorin kommer vara i abonnemangsform.

Körning

Körutbildningen är uppdelad i ett antal körmoment som finns i studiehäftet, och dessa ska vara godkända innan det är dags för ett körprov. Kom väl förberedd till körlektionerna genom att vara påläst för att få en effektivare inlärning, och minska antalet körlektioner. Innan varje körlektion blåser eleven i alkolås. Körlektionerna utförs med en elev och en lärare i bilen. Övningskör du privat är din handledare välkommen att följa med på körlektioner för att skapa goda förutsättningar för att träna på rätt sätt hemma.

Riskutbildning

Riskutbildningen är obligatorisk och består av 2 delar. Del 1 är en teoretisk kurs som handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden. Utbildningen är tre timmar, exklusive raster och hålls på trafikskolan. Del 2 handlar om halkkörning, och genomförs i Kalmar på Syab Trafikcenter. Vi på trafikskolan bokar in dig på riskutbildningarna.

Förarprov

Förarprovet är uppdelat i ett kunskapsprov och ett körprov som görs på trafikverket. Kunskapsprovet görs i Kalmar och körprovet görs i Nybro. Vi på trafikskolan bokar in dessa prov.

Väljer du att köra upp för automat får du ett villkor på ditt körkort, vilket innebär att du bara får köra automatbil. Du kan häva ditt villkor genom att enbart göra en uppkörning för manuell bil.

Vill du bli kontaktad?

Ställ din fråga här så kontaktar vi dig så snart vi har möjlighet!
Ditt namn